Ahtja
Ska fixa en header tror jag, sen börjar jag igen................................typ
kanske
inte
men ah :D
Ska börja blogga igen
Frreeeedag!
Ska inte träffa människor på hela helgen och se om min hy blir bättre när jag inte sminkar mig, kanske inte har berättat vilken problemhy jag har?
Trodde i ca 2 års tid att jag hade sjukt oljig hy och ville dö, använde allt. tog till&med alsolsprit för att torka ut! gjorde ett hudtest och min hud är extremt torr, så jag försöker återställa min hy, vilket inte är så enkelt, haha! Den suger åt sig all fukt, men blir aldrig återfuktad.. Den har blivit så torr så jag har fått eksem i pannan, vilket är asjobbigt!
Menmen, nästa vecka så går jag i skolan tills på onsdag, torsdag ska jag iväg på en grej som ingen någonsin kommer få veta hihi, fredag julhandla, för att jag skjuter upp allt i sista sekunden för jag är en lat fitta hihi, och lördag fira julafton med bästa syster!
Nu ; chilla galet, sen sooooova <3
''Hatar dej''
''Jag saknar dej''
stalkers <333333333
Hemmagjorda julklappar!
Knäck :
Knäck är gott, billigt och ganska enkelt, det kan ta upp till 2 timmar att göra det, men dem blir ju supergooooda!
Ingredienserna är
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 dl hackade mandlar eller hasselnötter
Du behöver ca 100 knäckformar och en termometer, helst digital.
1. Blanda socker, sirap och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull. (Det är viktigt att den är tjockbottnad så att det inte bränner fast. Det är också bra att välja en stor kastrull som har stor bottendiameter så går det fortare att koka).
2. Låt koka upp, rör lite då och då. Sänk värmen när det börjat koka, men sänk inte mer än att det fortsätter koka. Ju mer du kan sänka värmen utan att det slutar koka desto större chans att det inte bränner fast. Oftast kan man sänka lite allteftersom.
3. Låt koka ca 20-45 minuter till smeten blivit seg. Tiden beror på hur stor bottenyta din kastrull har. Ju större bottenyta desto snabbare går det. Först är smeten ljusgul men blir brunare allteftersom.
4. Under tiden det kokar, plocka upp knäckformarna.
5. Hacka mandeln eller nötterna, antingen med maskin eller för hand med en vass kniv.
6. Använd gärna en termometer som ska visa 122°C-130°C när knäcken är klar. Vid 122°C blir knäcken ganska mjuk, vid 125°C hård på ytan men seg i mitten och vid högre temperatur hårdare. Utan termometer gör man kulprovet för att se när knäcken är klar. Det innebär att man tar en liten klick av smeten i ett glas kallt vatten och se om du lätt kan forma smeten till en kula. Då är det klart! Låt annars koka ytterligare och gör om testet.
7. När smeten uppnått rätt temperatur och/eller kulprovet har fått godkänt så rör man i den hackade mandeln eller nötterna.
8. Nu är smeten klar och ska fördelas i knäckformarna.
9. Häll gärna smeten i en kanna eller något med handtag som går att hålla i för det blir jättevarmt. Häll smeten i formarna. Jag brukar ställa upp pappersformarna på en upp-och-nervänd djup tallrik för att det ska bli lättare att hälla.
10. Låt stelna i rumstemperatur eller kallare. Ju kallare desto fortare går det.
11. Slå in knäcken i cellofan! Cellofanpåsar finns att köpa på t.ex. panduro hobby och är superbilligt!Chokladkola
Så här gör du chokladkola:
50 g smör
1 dl ljus sirap
3 dl socker
3 dl grädde
100 g mörk choklad (minst 70%)
Koka smör, socker, grädde och sirap i en stor kastrull tills smeten klarar ett kulprov. Ta av från värmen och blanda i den krossade chokladen. Häll ut på bakplåtspapperoch skär i rutor.
Fudge
500 g socker150 g glukos
210 g grädde
40 g smör
Samt någon av chokladalternativen:
150 g mjölkchoklad eller 200 g vit choklad eller 125 g mörk choklad
Blanda socker, gräde och glukos i en tjockbottnad kastrull och koka upp till 121-123 grader. Ta av kastrullen från värmen och låt den svalna i 10-15 minuter innan du rör ner choklad och smör.
Mät upp choklad och smör och tillsätt det när gräddsmeten har svalnat lite. Tillsätt även nötter eller russin i fall du vill ha i det. Rör smeten jämn i några minuter.
Häll upp smeten i en bakplåtsppaperklädd form (om du inte har siliconmatta samt ram), smeten ska vara cirka en centimeter tjock.
Låt fudgen stelna så att den går att skära upp, det tar några timmar.
Skär upp och lägg i cellofanpåsar eller små askar.
KAPTEN RÖD ♥
Själv har man lyssnat på han i ca 2 år lol koool_bryd
nejmen ah, folk blir aschockade att jag lyssnar på andra låtar än ju mer dem spottar
men han äger, så inte konstigt?
Superdålig update!
Vaknade runt halv nio, tänkte om vi hade några superviktiga lektioner idag, insåg att vi inte hade det och jag somnade om!
Är så slut efter igår, vi kom hem runt halv tolv :(
Berättade jag ens vad vi gjorde?
Vi var på en tvinspelning för ett kommande program. ''Minuten'' heter det och kommer i vår! Det var ganska kul men man har så satans ont i händerna efter allt klappande! :(
Påvägen hem hände det lite saker som jag inte tänker dra upp i bloggen. Säger bara ; rör mig igen och det kommer vara en av dem sista sakerna du gör!
Glömde såklart kameran hemma så kunde inte ta bilder, men det kommer säkert komma upp på Ellens blogg! haha :)
PUSS.
någon cpbild jag tog igår
Morning!
Har precis sminkat mig och klätt på mig, ska bara hitta ett par strumpor så är jag ready to go!
Måste vara klar till 8.30 då jag ska se Saras luciatåg på internet haha :D
heartbeats
Ska sova strax, blir en låååång dag imorgon :( Luciafirande i kyrkan där Ante ska sjunga solo! Sen iväg på en grej som jag inte tänker skriva än men kommer komma hem runt 23 :) Så därför vill jag sova en massa inatt så att jag är utvilad, ska köpa en chai latte om jag hittar något bra cafe :)
Miley har sån fin stil! Inspiration till tuuuuusen
inspiration
truth
Little reasons to smile~
Dagens facelook!
Hemma en snabbis!
Ska gå till skolan snart, igen! Var tvungen att gå hem och hämta min skåpnyckel för jag glömde den! Och det är tråkigt att vara på lektionerna utan arbete :( haha
Jag och Ellen i lördags :)
Vardagslyx!
Ta ett bad med levande ljus ! Lyssna på musik och ha en ansiktsmask och hårinpackning, raka dig och smörj in dig! :) Man känner sig mycket fräschare!
godmorgon babes!
Ligger och funderar på vad jag ska ha för kläder idag och vad jag ska äta till frukost, börjar ju 9.10 och behöver gå ca 10 i nio....